Eniko Takacsy IACP

Tanácsadás és pszichoterápia másoddiplomámat (B.A. Hons) a Dublin Business School dublini egyetemen; mentálhigiénés szakirányú mesterdiplomámat pedig az Apor Vilmos főiskolán szereztem.

Budapesten születtem és nőttem fel. 1995-ben elvégeztem az ELTE CETT angol nyelvtanári szakát, és ezt követően több mint 10 évig dolgoztam a tanári pályán Magyarországon, Csehországban és Írországban. Az Ír-szigethez fűződő szoros kapcsolatom 1989-ben kezdődött északon, majd 2011-ben tértem vissza újra oda, ezúttal az Ír Köztársaságba, ahol 9 évet éltem.

Élettapasztalatom és tanári munkám hatására a tárgy helyett az alany, majd egyre inkább az emberi psziché került érdeklődésem középpontjába. 1998-ban találkoztam személyesen a pszichoterápiával. 2 évig jártam pszichodráma önismereti csoportokra, majd hosszabb szünet után, már Írországban részt vettem egy Hellinger-féle család/rendszerállítási módszer 2 éves vezetői kurzusán. Nem sokkal később elvégeztem a Dublin Business School tanácsadó és pszichoterapeuta képző szakát. Az integratív pszichoterápia szemlélete áll hozzám legközelebb pszichodinamikus és humanisztikus módszertani képzésemnek, illetve pszichodrámában és család/rendszerállítási megközelítésben szerzett tapasztalatomnak köszönhetően.

2014-ben kezdtem tanácsadással foglalkozni egy, a terápiás közösségi modell keretében működő dublini rehabilitációs központban, amely a szenvedélybetegek utógondozása érdekében jött létre. Magánprakszisom mellett pszichoterapeutaként dolgoztam a Lir Psychological Services közponjában.

A nevelési / szülői tanácsadás ötlete klienseim révén fogant meg bennem. Továbbképzésem szülői tanácsadásra irányult, pozitív, megoldásközpontú nevelés elősegítésére. Célom, hogy támaszt nyújtsak szülőknek kamaszkorú gyermekeik nevelésében.

2020 óta Budapesten élek és mentálhigiénés szakemberként dolgozom. Segítséget és támogatást nyújtok egyéneknek, pároknak és családoknak mentális egészségük megőrzésében és helyreállításában, a kóros folyamatok kialakulásának megelőzésében és megakadályozásában, egyéni és közösségi szinten.

Egy 50 perces konzultáció ára

Az első konzultácó ára €40, melynek során kérdések segítségével, illetve a kliens együttműködésével közösen alakítunk ki egy kezdeti képet a kliens problémájáról és a segítségnyújtás céljáról.

A további alkalmak díja: €45-60 között, egyeztetett szempontok függvényében.

Lemondás

A konzultációt megelőző 48 óráig díjmentes. 48h-n belül €20 lemondási díj, 3 órán belül pedig a teljes ár fizetendő.

Asist

(Applied Suicide Intervention Skills Training) Öngyilkossági Krízisintervenció

Share on: